25 juli 2014 Clara Ruizendaal Bewustzijn 9 reacties
onderzoek

Whiplash, fibromyalgie en CVS

Ik heb de laatste tijd weinig geschreven en geplaatst. Ik heb ook een artikel beloofd over Fibromyalgie en CVS, maar mijn persoonlijke situatie na een ongeval van al bijna zes jaar geleden zette mij erg aan het denken. Ik heb namelijk exact dezelfde klachten als iemand met CVS en fibromyalgie en ondanks al mijn kennis, aangepaste voeding supplementen, detox, ontzuringen en veganistisch eten bleef ik deze klachten houden en kon ik voor geen millimeter mijn overgewicht verliezen.

Dieperliggende oorzaak

Het grappige is dat wanneer ik cliënten met fibromyalgie en CVS een vergelijkbaar dieet etc. liet volgen, zij kilo's afvielen en hun klachten sterk verbeterden. Ik wist daarom zeker dat er bij mij en ook bij sommige anderen waar niets bij helpt er een dieperliggende oorzaak moet zijn van al die blijvende klachten. Ik wilde daarom eerst de oplossing vinden waarom dit ook na een ongeval kan ontstaan, terwijl ik daarvoor oergezond was.

Op zoek naar een arts

Ik had sterk het gevoel dat de oplossing voor mijn blijvende klachten voor sommigen of velen van jullie misschien ook wel de oplossing kan zijn. Na een maand lang alles op een rijtje te hebben gezet kreeg ik een idee waar het echte probleem zou kunnen liggen en dat dit door een ongeval zou kunnen zijn ontstaan. Ik moest toen een arts vinden die dit alles bij mij wilde onderzoeken en dat was niet gemakkelijk. Toch vond ik een arts, maar moest helaas wel alle talloze onderzoeken zelf betalen omdat ik mijn eigen verwijzer was.

Mijn vermoedens werden bevestigd

De laatste drie maanden ben ik letterlijk omgedraaid door een Belgisch endocrinoloog en mijn vermoedens zijn (helaas) bevestigd. De absolute reden van al mijn klachten inclusief overgewicht na mijn auto ongeval is gevonden en het 100 procent zeker door het ongeval ontstaan, althans in mijn geval. De gevolgen voor mij zijn zeer heftig, maar daar gaat het hier niet helemaal om. Ik kreeg al onderzoekende het vermoeden dat veel mensen met blijvende klachten na een ongeval, whiplash, hersenkneuzing hetzelfde probleem zou kunnen hebben.

Onomstotelijk bewezen

Maar de link naar Fibromyalgie en CVS was voor mij heel duidelijk voor al de mensen waar geen enkele interventie of dieet werkt. Voordat ik hier mee naar buiten kon komen moest ik natuurlijk via mij zelf bewijzen dat mijn idee en gevoel juist was en dat is nu onomstotelijk bewezen. Vandaar dat ik een lange tijd geen artikelen heb geschreven. Volgende week begin ik met schrijven en ik hoop daarmee een heleboel mensen een nieuw inzicht te geven in de blijvende klachten na ongeval en/of bij CVS/fibromyalgie.

Vervolg

Het vervolg van dit verhaal komt er dus aan, dus nog even geduld.

Vind ik leuk!

9 reacties op het artikel “Whiplash, fibromyalgie en CVS

 1. michel varkevisser

  Hey Clara,

  Ik las jouw tekst en zag net dat reageren mogelijk is. Mooi.
  Over ervaring op het beschreven gebied heb ik niet, echter, ik meen dat onduidelijkheden over gebeurtenissen met en in ons lichaam het beste begrepen kan woeden door de individu zelf. Wij zijn het alleen niet gewent en het is ons niet geleerd. In onze bewijs wereld wordt dit als zweverig of niet aantoonbaar gezien.
  Volgens mij is het zo dat ingrijpende gebeurtenissen opgeslagen worden in het emotionele brein. Hypothalamus. Het 3e oog. Waarschijnlijk geen nieuws voor jouw, hooguit bevestiging. In het onderbewuste komen verankeringen die effect hebben op verschillende organen en hun werking. Kortom, heftige belevingen kunnen de normale werking verstoren. Het hart kan gevoelens herkennen en laten beleven. Het heeft een eigen waarneming. Het contact tussen cognitief brein, 3e oog en hart zijn de basis van voelen. Daar vangt het begrijpen aan en kan een traumatische beschadiging genezen.
  Ik meen het nu te moeten afronden. Groet, michel

  Reageren
  1. Clara Ruizendaal Bericht auteur

   Hi Michel,

   Inderdaad heb ik als enige steeds begrepen dat er echt iets mis was, ik voelde mij als het ware iedere dag weer verder afbreken. Zeker ben ik voor gek gezien en hebben artsen verkeerde totaal verkeerde of slappe diagnoses gemaakt waar niets of niemand, zeker ik niet, iets mee kon. Ik kon alleen maar bij mezelf blijven en zeker weten dat wanneer er iets niet definitief beschadigd was ik mezelf verder had kunnen helpen, ook omdat ik op alle niveaus werk. Je hebt helemaal gelijk dat ingrijpende gebeurtenissen opgeslagen worden in het hypothalamus en een disbalans veroorzaakt zodat vele organen geblokkeerd raken. Maar bij een juiste holistische behandeling kun je vele mensen weer in balans krijgen maar bij mij ging dit keer op keer niet. De schade die ik heb opgelopen is definitief en op lichamelijk niveau, net juist is het daarom zo belangrijk dat men hier zich van bewust wordt. Ik zelf een grote voorstander van de complementaire geneeswijzen heb helaas moeten ondervinden dat welke therapie dan ook geen enkele genezing of verbetering bij mij kon brengen doordat een lichamelijk deel definitief beschadigd was. Het beschadigde deel heeft ook een groot energetische functie wat dit ook door de schade niet meer kan aansturen. Ik ga maandag beginnen met schrijven ik hoop dat ik zo het zo inzichtelijk kan schrijven dat vele mensen er iets aan kunnen hebben.

   Groetjes,

   Clara

   Reageren
 2. Belien

  Komt er eindelijk een oplossing voor je van de jaren lange martelingen!!
  Wens je veel wijsheid liefde en gezondheid toe!!

  Reageren
  1. Clara Ruizendaal Bericht auteur

   Hi Belien,

   Dank je wel voor je reactie, lief van je! De schade is helaas definitief en levenslange medicatie, maar er is nu tenminste duidelijkheid en vanaf nu alleen maar vooruit althans dat is de bedoeling :)

   Groetjes,

   Clara

    

   Reageren
 3. susanna

  Hey Clara
  Fijn dat je bevestiging hebt. Ben heel benieuwd naar hoe en wat. Bij het ongeval bij mijn heftige bevalling.
  Dus niet te lang met de ontknoping wachten…
  Groetjes uit Sicilie
  Suzan

  Reageren
  1. Clara Ruizendaal Bericht auteur

   Hi Susan,

   Ja eindelijk weet ik 100 % zeker wat er met mij is gebeurd tijdens het ongeval, de schade is onherstelbaar maar er is nu tenminste duidelijkheid.

   Nog een super fijne vakantie lieverd.

   Groetjes,

   Clara

    

   Reageren
 4. Clara Knigge

  Ook ik heb na een auto-ongeval, 30 jaar geleden, altijd klachten gehouden. Destijds “bestond” een whiplash nog niet en sinds een aantal jaren heet het bij mij nu fibromyalgie. Ik ga je pagina dus vanaf nu blijven volgen.
  hartelijke groet,
  Clara Knigge

  Reageren
  1. Clara Ruizendaal Bericht auteur

   Hallo Clara,

   Toevallig ook nog een naamgenoot :) Na mijn vakantie publiceer ik het stuk over de whiplash en blijvende gevolgen. Misschien wil je mij jouw blijvende klachten mailen, dat kan via de website. Dan kan ik daar al naar kijken of er een gelijkenis in zit, misschien kan ik je op weg helpen.

   Lieve groetjes,

   Clara

    

   Reageren
 5. tessa kennedy

  Beste Clara,
  Ik heb in 1994 een whiplash opgelopen en ben sindsdien aan t tobben met rug nek schouderpijnen, hypermobiliteit, depressies, dwangstoornis en verdwijnen libido.
  Welke belgische arts heb je bezocht en is er in nederland een goede endocrinoloog die naar het complete plaatje kan kijken.

  Graag je advies,

  Groeten,

  Tessa Kennedy

  Reageren

Wil je op het artikel reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>