13 juli 2017 Clara Ruizendaal Nieuws Reactie plaatsen
19598456_1468017069957409_8344409655223244611_n

Waarom is iedereen zo beschadigd?

Vraag jij je dat ook weleens af waarom er bijna niemand meer is in je omgeving die niet beschadigd is? Als je heel goed kijkt naar mensen en vooral luistert, zie je en hoor je trekjes en manieren van omgang met mensen welke allemaal voortkomen uit beschadiging. Beschadiging door alles wat wij mee hebben gemaakt in ons leven, alles waar wij ons door hebben laten beschadigen. Mensen die zich overmatig afsluiten, perfectionistisch zijn, alles onder controle willen hebben, bang voor afwijzing, bang voor kritiek, bindingsangsten, overmatige jaloezie, niet meer kunnen ophouden met liegen, geen verantwoordelijkheid willen nemen voor je gedrag, gewetenloos zijn, niet te controleren boosheid, mishandeling, depressies noem maar op.

Stoornissen

Ik vind het vooral zorgwekkend hoeveel mensen er momenteel meer dan een 20 jaar geleden rondlopen met gediagnosticeerde psychische stoornissen, borderline, narcisme, angststoornissen, schizofreen, vermijdingsstoornissen etc.Ze zijn overal te vinden en ik voorzie dat over 20 jaar de praktijken van de GGZ psychologen bom en bom vol zitten en dat er op allerlei manieren geprobeerd gaat worden zoveel mogelijk psychologen klaar te stomen en hulpprogramma’s online/virtueel in te zetten.

Holistisch werk

Een twintig jaar geleden in het Clara Ruizendaal instituut behandelden/begeleidden wij mensen holistisch, d.w.z. fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Fysiek vooral via gezondheidsdiëten getest vanuit bloed, dus voor een ieder uniek dieet en vanuit vitaminen/mineralen, aminozurentesten etc. bepaalden wij de benodigde supplementen en richten ons daarnaast vooral ook op het herstellen van de leaky gut en het tot rust brengen van suikerstofwisseling en immuniteit. Dat was eigenlijk de easy part, cliënten vlogen vooruit. Wat veel problematischer was nadat de emotionele/mentale/karmische blokkades in kaart waren gebracht, deze te helen op emotioneel/mentaal/energetisch en spiritueel niveau. Het was bij ons destijds al overduidelijk dat wanneer je dit niet oploste, de ziekte en of klacht zich op een andere manier weer zou manifesteren. Mensen bewust maken van wie ze zijn, is overigens het mooiste werk wat er is, mensen totale gezondheid en balans geven is nog mooier! Ik mis het ontstellend eigenlijk…

Groeiende stoornissen

Maar goed punt is, is dat er 20 jaar geleden natuurlijk er bij ons ook cliënten kwamen met gediagnosticeerde psychische stoornissen, maar dat waren er in verhouding maar enkelen, terwijl het probleem zo ontstellend veel groter is dan toen. Hoe kan dit nou eigenlijk? Ook dit moeten we holistisch bekijken, wij mensen worden steeds gevoeliger geboren, dat hoort ook zo, zielen ontwikkelen zich steeds meer en meer. Een 20 jaar geleden zagen wij een hele grote aanwas van sterrenkinderen, zo noemden wij ze. Intens gevoelig, intens waarnemend en ontwikkeld en veel te gevoelig om in een harde maatschappij te leven waar gevoel en bewustzijn vele malen minder te vinden was.

Geboortetrauma

Deze kinderen zijn allemaal 20 tot 35 jaar inmiddels en ik weet zeker dat er vele kinderen rondlopen met een intens geboortetrauma. Stel je eens voor je wordt geboren en je verwacht dat je ouders zich hebben ontwikkeld, want die afspraak hadden jullie in het hiervoormaals samen gemaakt. Je ouders behoren een bepaald gevoel te hebben ontwikkeld die jij nodig hebt om je hier veilig, geborgen en vooral gesteund en begrepen te laten voelen. Alleen je ouders hebben zo hun eigen trauma via de geboorte opgelopen en alles wat er in het leven is gebeurd. De kinderjaren zijn daarin funest! Ik heb een lange tijd een vrouw van begin 30 begeleidt, die zo verwoest was in haar intense gevoeligheid door haar zeer onbewuste verstandelijke ouders, dat die vrouw niet in staat was om überhaupt een identiteit te ontwikkelen, een tegenwoord te geven als iemand haar kritiek geeft, haar mening niet durft te geven, en alles kopieert van een ander om haar heen waarvan ze denkt dat dit interessante karaktereigenschappen zijn. Deze vrouw is onlangs moeder geworden, je kunt begrijpen dat je met een dergelijke schade, je eigen kind in haar gevoel niet kunt geven wat een zeer gevoelig kind dan zo hard nodig heeft in deze harde wereld.

Pasgeborenen

De wereld voelt namelijk voor pasgeborenen intens hard aan als je vanuit de veilige wereld hiervoor komt, zeker als je merkt dat je ouders niet zijn wie ze hadden moeten zijn. En zo ontstaan er intense geboortetrauma’s waar je kinderen totaal in ziet vervormen. Zo ook dat kindje, wat ik van dichtbij mag meemaken, ze sluit gevoelsdelen af en kopieert afsluitend gedrag van haar moeder, is altijd bang om alleen te zijn en zoekt voortdurend de veiligheid van die mens om haar heen die haar die veiligheid kan bieden. En de moeder leeft in totale ontkenning, want ze ziet haar kind als haar evenbeeld opgroeien en aangezien zij onbewust wilt blijven in haar beschadigde delen, ze zelfs nu totaal ontkent, ziet zij dat ook absoluut niet als beschadiging in haar kind. En zo wordt dit kindje alle hulp ontnomen die ze zo keihard nodig heeft. Ik denk een herkenbaar verhaal….met een herkenbare uitkomst voor dit kindje als ze opgroeit.

Voeding

Een tweede punt is de voeding. Wij mensen proppen ons nu eenmaal heel graag vol met van alles zonder erover na te denken wat we nou eigenlijk eten. Ik zag vorige week een aflevering van Foodhospital op TLC, op zich een zeer bewonderingswaardig tv programma en ik raad iedereen aan om te kijken. Maar tot mijn immens grootste verbazing was daar een arts die durfde te claimen dat detox toch min of meer overbodig was, omdat ons lichaam een perfect detox systeem heeft die perfect alle overmatige gifstoffen in voeding en omgeving kon verwerken en zodoende hadden al die kuren en vitamines om te detoxen amper zin!! Excuse ME??

Detoxsysteem

Ja we hebben echt een perfect detoxsysteem, echt hoor! Maar deze is bij lange na nog niet mee geëvolueerd voor de enorme mate aan gifstoffen die wij iedere dag naar binnen werken! Daarnaast moeten we dan ook ons nog afvragen of onze darmflora wel goed is en intussen door alle zware giftstoffen niet is aangetast. Of we dus geen leaky gut hebben en of we een goed aangelegd immuniteitsysteem hebben meegekregen vanuit de borstvoeding van onze mama, als we al dat hebben gehad en als mama dit al kon produceren. Waar er ook geen rekening mee wordt gehouden is dat als wij voortdurend troep naar binnen werken (vergelijk het als diesel in een benzineauto, die houdt er dan ook mee op)! Of we hebben toevallig al een beschadigde darmflora hebben (denk alleen al aan alle stress/ antibiotica en verkeerde hormonen die wij naar binnen krijgen en onze darmflora aantast) waardoor de gifstoffen veel te vroeg de bloedbaan binnengaan en zodoende de immuniteit dagelijks overuren maakt om ons te vrijwaren van allerlei ontstekingsprocessen en of ergere ziektes.

Je moet je dan bedenken dat onze lever dan met een overload aan gifstoffen wordt blootgesteld, in brokstukken die zo onverwerkt zijn dat zelfs onze lever ze niet aankan en zo verzwakken wij ons eigen beschermend detox systeem ten uiterste. Waarom denk je dat er zoveel meer zieken zijn dan een 50 jaar geleden??? Nou precies daarom!! Detox en clean eating dus vooral blijven doen!! Begrijp dan ook dat door zoveel gifstoffen en zware metalen de hersen bloedbarriere kan gaan afwijken in zijn functie en dat er op deze manier allerlei hersenziektes ontstaan maar ook jawel allerlei psychische stoornissen. Dit allemaal door de verkeerde voeding en een gebrek aan juiste voedingstoffen. Hersenen hebben bijvoorbeeld iedere dag een grote dosis aan omega 3 nodig en de juiste aminozuren om goed te kunnen functioneren, zo ook zeker psychisch.

Supplementen

Op het moment dat wij al 20 jaar geleden mensen met gediagnosticeerde stoornissen op juiste voeding en supplementen wisten te krijgen (uitgetest uit bloed)  zag je deze mensen zienderogen veranderen/verbeteren. We claimen niet dat wij de stoornis genazen maar de stoornis werd door de cliënt vele malen beter onder controle gehouden omdat de effecten van de stoornis veel minder werd. Ook hielpen we echt mensen met MS, Parkinson en Alzheimer etc., we claimen nogmaals geen genezingen, maar de progressie uit de ziekte werd weldegelijk weggehaald en dat alleen door juiste voeding en de juiste supplementen! Goede doordachte biologische voeding zonder alle toegevoegde shit is voor ieder mens een absolute must!!

Babies

We gaan even terug naar het pasgeboren kindje, gevoelig als zij/hij is, mama had een leaky gut en misschien wel Candida, wat echt ongelooflijk veel voorkomt. Zodoende is de darmflora van het baby’tje niet goed ontwikkeld. Je zal daarnaast als moeder niet de tegenwoordigheid van geest hebben om je kindje vanaf de geboorte of het liefs drie maanden voor de geboorte te voorzien van de juiste darmflora. De gevoelige kinderen krijgen dan ook nog eens de standaardvoeding. Mama is niet op een clean eating dieet, dus het baby’tje krijgt voedingsstoffen binnen die ze amper tot niet kan verwerken. Hoe gevoeliger de ziel, hoe gevoeliger het lichaampje is voor gifstoffen en allerlei bewerkte voeding. De baby krijgt krampen en mondt uit in een huilbaby, met wel of geen eczeem of andere huidafwijkingen. Alle verkeerde stoffen kunnen door een nog amper aangelegde immuniteit de hersenen bereiken en de ontwikkeling gaat vertragen. Ken je de baby’s die er gewoon “drugged” uitzien, met van die wezenloos voor zich uitstarende oogjes terwijl ze allang de wereld met hun oogjes moesten verkennen. Goed dan weet je dat er iets mis is met je baby, als die al niet overmatig huilt en of huidafwijkingen heeft. In mijn instituut behandelden wij veelvuldig huilbaby’s en brachten balans in de voeding, we gaven ze de keihard benodigde darmflora, zetten mama op dieet en voegden omega 3 toe aan de voeding. Mocht het met het dieet van mama niet lukken dan waren we helaas genoodzaakt om de borstvoeding met speciaal uitgeteste voeding voorzien van alle toegevoegde voedingstoffen, te vervangen. Drie dagen op deze voeding en klaar is kees. Huilbaby over en een blije baby die na een paar weken juist te behandelen weer helder uit de oogjes keek. Natuurlijk was het wel zeer essentieel dat de baby juist gevoed bleef.

Energetische vervuiling

Ook gaven we de baby’s/kinderen/oudere cliënten allemaal energetische behandelingen om de aarding te vervolmaken, het kindje af te schermen, om chakra’s te schonen en natuurlijk de totale aura te schonen van alle negatieve energie. Energie van mensen om je heen, energie van straling (herken jij jezelf zwanger, met een laptop op je buik of een telefoon in je handen boven je buik, je wilt niet weten waaraan jij je kindje blootstelt) en andere omgevingsfactoren. Maar ook negatieve energie geproduceerd door eigen gedachten en beschadigingen. Daarnaast ging iedere cliënt naar een innerchildworkshop om zo het innerlijk kind te helen, alle geboortetrauma’s op te lossen en kregen ze coaching in het vergroten van hun bewustzijn in wie ze werkelijk waren, waardoor ze zich hadden laten conditioneren en of deze conditioneringen wel voor ze werkten.

Barend & Witteman en VDTK

Ik zeg zeker niet dat wij alle wijsheid in pacht hadden, mijn instituut sloot in 2002 door allerlei toestanden. Ik had in een uitzending van Barend en Witteman tegenover de voorzitter van de verenging tegen de kwakzalverij gezeten en ik heb hem zodanig verteld hoe alternatieve geneeskunde dus WEL kan werken, dat ik vanaf dat moment zijn persoonlijk doelwit werd. Ik moest en zou omvallen!!

Hij claimde dat de kankerpatiënt die ik had meegenomen had gelogen omdat hij mijn vriendje was. Ja hij was mijn vriendje, die inderdaad echt kanker had en die inderdaad zoals toch ook echt vele anderen in mijn praktijk was genezen in zijn geval van tweevoudig kanker. Mijn vriendje zo dankbaar als hij was, wilde dat verhaal pertinent kwijt aan de wereld. Dhr. Dr. Cees Renckens had het zijn missie gemaakt om vooral de niet toxische tumortherapie van dr. Houtsmuller om zeep te helpen wat hem ook is gelukt. (zoals overigens zoveel alternatief werkende artsen om zeep werden geholpen door de VtdK, schandelijk gewoon)!! Ook dr Houtsmuller is destijds compleet door hem door allerlei schandelijke berichten op de website van de VtdK van de kaart afgeveegd, terwijl die dr. Houtsmuller een held is en een revolutie teweeg had gebracht.

Zo ook ik werkte gedeeltelijk op zijn manier en boekte ook heel veel succes maar goed als een VtdK gesponsord wordt door de Pharmaceutische lobby en mensen zoals Houtsmuller en ik dan teveel succes boeken met natuurlijke voeding en supplementen dan verliezen zij dus wel een deel van hun inkomen. Je ziet ze nog steeds bezig om al het goede te blokkeren, alle wijsheid die mensen nodig hebben om voor zichzelf het juiste pad te kiezen in notabene hun eigen gezondheid. Nu is kokosolie weer heel slecht, het is om te gillen wat lobby”s allemaal niet verzinnen als hun omzetten naar beneden gaan. Ik vind het schandelijk dat dergelijke instituten zoals de VtdK zich laten sponsoren door pharmaceutische lobby’s en zo hun totale objectiviteit verliezen. Wat ik nog schandelijker vindt is dat dezelfde dr. Cees Renckens werkend als gynaecoloog, bewezen verantwoordelijk is gesteld voor het sterven van baby’s onder zijn supervisie in het ziekenhuis waar hij werkte en daar wordt dan weer met geen woord over gerept!! Ja als je heel goed google raadpleegt, dan kom je het ergens verstopt tegen. Maar de VtdK rept er met geen woord over, ze hebben hem volgens mij wel ontheven uit zijn voorzitterschap maar a la, als dit je grootste ellende is na het ontlopen van je verantwoordelijkheid bij het sterven van baby’s!!!! En dan ondertussen wel talloze goede artsen en therapeuten ten gronde richten via je eigen website omdat je het nodig vind dat er geen alternatieve geneeskunde mag bestaan. Hoe erg is dat wel niet!!!

Smaad en laster

Maar goed ik ben slecht, ik ben een oplichter, ik schreef mensen veel te veel supplementen voor alleen maar om zelf rijk te worden is ook de stelling van de VtdK. Dat wij in ons instituut een proef hadden gedraaid om cliënten geen supplementen meer voor te schrijven, maar alleen een dieet en de rest van de therapie, dat mijn therapeuten na zes weken begonnen te smeken om ze maar vooral weer voor te schrijven omdat de vooruitgang ernstig stagneerde, wordt natuurlijk niet verteld, maar goed…. Oh ja ik vercapsuleerde volgens de VtdK ook goedkope kruidvatsupplementen (als ze toen al bestonden) en deed ze in eigen potjes en verkocht ze tienmaal duurder. Dat ik mijn supplementen liet maken door Apotheek Durlinger in Helmond die ook alle supplementen maakte voor dr. Houtsmuller werd ook maar even niet verteld. De supplementen waren zo specifiek en uniek, ja die kostten wat, maar ze werkten ook!! En ik zou gefraudeerd hebben bij de belasting en programma opgelicht werd ingeschakeld, vijf van mijn bloedeigen therapeuten waaronder ook Dirk Zoutewelle en zijn Karin, werden tegen mij opgezet en vonden notabene dat ik ook teveel supplementen voorschreef en oh ja dat ik teveel van mijn eigen zuurverdiende geld opmaakte  Deze vijf therapeuten wilden er met mijn naam en behandelmethode vandoor en stapten massaal tegelijkertijd in de ziektewet, hadden al hun clienten (mijn clienten dus) opgebeld en mij totaal zwart gemaakt, ik was ineens het kwaad!  Ze behandelden mijn clienten, notabene vanuit de ziektewet, bij hun thuis verder, om zo later met mijn instituut er vandoor te kunnen gaan. Toen ik door massaal verminderde inkomsten, doordat driekwart van de clienten door hun waren meegelokt, ik hun salarissen niet meer kon betalen (terwijl ze notabene werkten met mijn clienten haha) werd het faillissement van het Clara Ruizendaal instituut direct door die vijf therapeuten aangevraagd. Ik heb ze nog het instituut aangeboden, maar dan moesten ze mij wel in dienst nemen en ik zou dan gewoon vanuit mijn huis ze blijven adviseren en mijn werk doen in workshops etc. Ik had er alles voor over om de veilige plek voor de client te behouden, maar ze wilden er niets van weten, zij konden dit zelf beter, zonder mij! Uiteindelijk zijn er clienten opgestaan voor mij en hebben een stichting gevormd en geld ingezameld, zodoende kon deze stichting mijn naam en behandelmethode opkopen en mij in dienst nemen zodat ik tenminste mijn clienten kon geven wat ze nodig hadden. Ja toen was ik volgens die vijf ineens de oplichter die door hun werd aangemeld bij het programma “Opgelicht” and the rest is history.

Overigens ging Dirk Zoutewelle wel door met een Dirk Zoutewelle instituut, althans destijds en jawel met mijn behandelmethode…geeft les zoals ik deed, en leeft het leven wat ik had geleefd en hij dan zonder al die blokkades. Dat hij al na een paar jaar een eigen supplementen merk had nl. Cellcare zegt natuurlijk genoeg en dat terwijl hij vond dat ik mezelf verrijkte door supplementen voor te schrijven.  Hij weet dat hetgeen er allemaal over mij geschreven en gezegd is niet waar is, ook de andere therapeuten weten dat allemaal, ik heb zelfs gevraagd om rectificatie bij hem vanwege de ontstellend goede band die wij gek genoeg hadden. Hij was ook degene die mij nog een brief schreef over alles wat er gaande was in het instituut om mij te waarschuwen en dat hij nooit en te nimmer mee zou doen met die hetze omdat hij echt wist wie ik was……Helaas heeft hij ook meegedaan en helaas heeft hij mij nooit willen rectificeren.

Verantwoordelijkheid nemen

Verantwoordelijkheid nemen voor daden in je leven is nu eenmaal ontstellend moeilijk, ik heb iedereen allang alles vergeven, maar als ik dit iemand had aangedaan en onterecht, was ik de eerste geweest die dit zou gaan oplossen voor die persoon en alle blokkades zou opheffen. Overigens gaat daar mijn volgende blog over, onrechtvaardigheid en verantwoordelijkheid, mensen richten zoveel schade aan bij anderen en zichzelf, door de kop in het zand politiek te blijven handhaven in hun leven.

Waarom ik dit allemaal vertel over feiten van 2002, 15 jaar geleden? Nou ik krijg de laatste tijd zoveel verzoeken en signalen dat men weer wilt dat ik aan de slag ga, mijn werk weer ga doen. Zoveel oude cliënten die weer op mijn pad komen of mensen die mijn boek hebben gelezen en smeken om behandelingen. Ten eerste ben ik vanwege mijn ongeval 8 jaar geleden echt nog niet zover, maar vecht ervoor om terug te komen, wat zeker gaat lukken. Ten tweede google is een machtig iets, je wordt door negativiteit geblokkeerd voor het leven in je werk, ook al is het zo dat na twee jaar recherche onderzoek alle aanklachten zijn geseponeerd, je hebt de smet en die blijft ook. Het programma opgelicht heeft direct na bekendwording van de seponering van klachten mij van hun website weggehaald omdat er geen legale gronden zijn, maar de VtdK blijft gewoon lekker doorgaan, stel je voor dat ik weer opsta en ik weer net zo groot wordt als toen en een bedreiging ga zijn voor de BIG PHARMA en hun lobby’s!! Ik zal hier en daar wel een beetje cynisch overkomen, sorry daarvoor, bedenk maar eens wat jij zou doen als je al sinds 2002 onterecht geblokkeerd wordt om je werk te doen. Dan ben ik nog heel netjes denk ik….Maar goed ik werk dan ook echt keihard om al deze dingen in mijn leven, mijn ik niet te laten beschadigen en vooral krachtig en zuiver te blijven als mens. Het is ook voor de eerste keer dat ik een naam laat vallen van iemand die mij zo dwars heeft gezeten, maar ik voel gewoon dat ik dit moet doen om dingen in beweging te brengen. Dat is mijn enige reden, die onterechte blokkades moeten verdwijnen!

Maar eigenlijk is het te gek dat iemand op deze manier tegengehouden wordt vandaar dat ik via deze blog mensen toch probeer bewust te maken betreft hun gezondheid en betreft hun ik. Ik moet ook wel telkens het echte verhaal over mijn persoon blijven vertellen hier op mijn website om een tegenhang te geven aan al die onterechte shizzle over mij…….sorry daarvoor ik hoop op begrip. Maar goed lieve mensen, ik weer werken dat zal voorlopig nog niet gaan lukken, maar ooit kom ik weer terug. Als ik zoveel signalen en verzoeken krijg doe ik daar echt wel iets mee, geloof me! Weet wat je eet, weet wat je lichaam echt nodig heeft en begin een bewustzijn te ontwikkelen qua voeding. Als je zwanger wilt worden, ga eerst een jaar clean eten (zonder enige toegevoegde stof) en vermijdt gluten, suiker, melk en ja ook heel vaak eieren. Je wilt niet weten hoeveel mensen er intolerant zijn voor eieren! Neem omega drie, neem darmflora een goede multi en vitamine C. Dan weet je tenminste zeker dat jij je best doet voor je toekomstige baby.

Be wise, Be noble, Be honest, Be pure,

Be conscious! Clara

Vind ik leuk!

Wil je op het artikel reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>