4 juli 2017 Clara Ruizendaal Reactie plaatsen
19598456_1468017069957409_8344409655223244611_n

Update sinds maart 2014

Waarom deze update, simpel ik ben een transparant mens en ik ben niet meer dan wat ik werkelijk ben en aangezien ik vele handicaps ken, vind ik het meer dan normaal dat iedereen dat weet en beseft.

Inspiratiebron

Maar vooral ook dat men niet meer van mij kan verlangen, dan wat ik kan. Lekker bloggen en op facebook bezig zijn geeft vaak een groot vertekend beeld. Toch wil ik ook graag via mijn weg een inspiratiebron zijn voor mensen en dat jij jezelf nooit en te nimmer zomaar moet opgeven. Als ik dit had gedaan was ik inmiddels al overleden en zie hier, hier ben en ik doe en ik geniet! Een lange tijd niets geschreven en niets geplaatst. Het zijn zware tijden geweest na mijn ongeval in 2008. Ik ben zo ernstig ziek geweest dat ik eind 2014 aan euthanasie heb gedacht. 24 uur per dag met ongelooflijke pijnen in zenuwen, hoofd, spieren, gewrichten, organen en vele infecties overal maakten mij een bedlegerig mens, compleet geveld en niemand begreep waardoor. Ik kon zelfstandig niet meer 1 traptrede op van de trap en ik kwam in een rolstoel terecht. Dankzij al mijn eigen kennis en de hulp van mijn geliefden om mij heen heb ik zelf sturing weten te geven aan de hulp die ik nodig had om te overleven. Artsen verklaren je natuurlijk als compleet wacko en geven je dus ook op, simpel toch? Uiteindelijk begreep ik begin 2014 dat ik iets hormonaal moest hebben.

Gewicht

Direct na mijn ongeval kwam ik in drie maanden 38 kilo aan gewicht aan, dat was iets ongelooflijks om mee te maken, ik kreeg baarmoederlijke bloedingen en allerlei cystes op mijn ovaria. Drie maanden na mijn ongeval moest mijn baarmoeder er zelfs uit zoveel wildgroei ontstond daar en dat terwijl ik vlak voor mijn ongeval een gynaecologische totale check had gehad en alles perfect was. Ook verloor ik bijna al mijn haar op mijn hoofdhuid in die eerste drie maanden en daarna langzaam al mijn lichaamsbeharing. Dat waren mijn clues, het moest iets hormonaal zijn! Ik heb contact gelegd met dr. Francis Coucke die schat! Wat een ongelooflijk lieve man, die het net zo zwaar voor zijn kiezen krijgt dan ik heb gehad door die kwakzalverijshit. Je bent als therapeut of arts anders, je gooit heilige huisjes om, je wilt meer doen en betekenen voor je cliënt dan normale artsen en peuten doen. Je vaart op je enorme schat aan praktijkervaring i.p.v de gestelde richtlijnen (eigenlijk hield ik mezelf altijd aan de richtlijnen daar niet van) Maar je bent progressief, vernieuwend en je helpt mensen daadwerkelijk! Ik ben al sinds 2002 een oplichter volgens de vereniging tegen de kwakzalverij, ze dichten mij van alles toe, allemaal onware toestanden, maar wat doe je ertegen? Of er nu een recherche-onderzoek heeft plaatsgevonden en alle aanklachten geseponeerd zijn, dat doet er niet toe, je bent en blijft die oplichter bij de VtdK en zelfs google vindt dan dat je herinnert moet worden of het nu geseponeerd is of niet…. Maar goed even terug, je begrijpt het stoort mij nog steeds die onterechte smet op mij!

Dr. F. Coucke

Francis Coucke wordt net zo onterecht behandeld, nu door de RIVM in België, artsengenootschappen, noem maar op en waarom? OMDAT DIE MAN MENSEN ECHT GENEEST!!! ECHT HELPT EN OP ZIJN ERVARING MENSEN MEDICATIES DURFT TE GEVEN DIE VOLGENS BLOEDWAARDEN (allemaal momentopnames) DAN NIET NODIG ZIJN!!!! Maar zijn wachtkamer zit vol met mensen dag in dag uit, allemaal mensen die zoveel verbeteren en genezen, allemaal blije mensen omdat ze een dokter als Francis hebben gevonden, hun Francis!! Ook bij mij zaten de wachtkamers vol met blije mensen die werkelijk genazen door goede voeding en de juiste vitamines en mineralen en juiste emotionele/mentale coaching en energetische behandelingen. Zeer progressief voor die tijd eind jaren 90 en begin 2000.

Voeding, leaky gut en hormonen

Nu nog op de dag van vandaag zie ik therapeuten en artsen halleluja zingen over zgn nieuwe ontdekkingen qua voeding en een leaky gut en hormonen en weet ik veel, waar ik in 1997 getuige mijn boek ” Eigenwijsheid” al lang mee werkte!! Maar goed ik wil mezelf vooral niet op de borst kloppen, dat is niet de bedoeling van deze update. Pffff wat een verhaal, anyway terug naar Francis Coucke, hij ontdekte via een glucagontest en een ITT test dat mijn hypofyse het niet doet sinds mijn ongeval en helaas omdat dit 6 jaar te laat was ontdekt had mijn lichaam zes jaar lang amper of veel te weinig hormonen gehad en vooral geen human growth hormoon, zodat cellen zich niet konden herstellen etc. Mijn immuniteit lag overhoop en ik had een chronisch tekort in de subklasse IGG2 en de hoofdklasse IGM. Ik kreeg de hele riedel voorgeschreven en Godzijdank door mijn restistutieverzekering bij CZ Hoera voor CZ worden al mijn medicijnen vergoedt en dat zijn er nog al niet wat!! Eerst ging ik door een zeer diep dal getuige mijn verslechtering van hierboven omschreven in eind 2014 en kwam door de hormonen zelfs nog 14 kilo aan maar Francis had gezegd dat het twee jaar zou duren voordat ik mij maar enigszins beter zou gaan voelen en ook voordat ik überhaupt gewicht zou kunnen verliezen, daar zat ik ook echt heel erg mee, verschrikkelijk vond ik het! Met heel veel zorg en liefde en doorzettingsvermogen, verschrikkelijk zware diëten, tientallen vitamines en mineralen per dag en de evenzovele hormonen die ik moest innemen en injecteren, ging het langzaam vooruit. Toen ik in 2015 de infusen met de gammaglobulines kreeg kwam het langverwachte turningpoint.

Hersenletsel en overprikkeling

Het enige wat achter bleef waren mijn hersenen, pfff wat een geheugenstoornissen, iedere dag niet weten wie je bent, complete overprikkeling dag in dag uit, door deze overprikkeling een gevaar voor jezelf zijn, niet alert zijn, niet kunnen focussen, vooral ook moeite hebben met praten, je motoriek, niet meer kunnen schrijven (vandaar dat ik zo lang niet meer heb geblogd of dat het zo stil was rondom mij) en als je zwaar overprikkeld bent niets anders kunnen dan alleen maar huilen, huilen van intense uitputting in je hersenen. In september 2015 kon ik terecht bij het instituut Brai2n in Antwerpen waar een Quantum EEG werd gemaakt van mijn hersenen om te kijken of er schade was te vinden en zie daar Traumatic Brain Injury op drie plaatsen, maar vooral in mijn pijncentrum aha, de occipitale zone en mijn filter was volkomen verdwenen. De arts vertelde dat ik iedere dag te maken kreeg met een tsunami vol met prikkels die ik maar moest zien te verwerken en aangezien dat een brein niet kan ik dus altijd in een overprikkelde status rondloop. Met alle gevolgen van dien! Ze hebben geprobeerd dit op te lossen met een serie van neuromodulatie behandelingen maar helaas had dit nul effect. Dus mw. Ruizendaal u moet hier mee leren leven, tja en hoe doe je dat!? Dat doe je dus, je kan niet anders, je moet wel….

Beperkingen

Op de dag van vandaag werk ik nog steeds niet, kan ik ook echt niet, zal ik wel nooit meer kunnen, door deze staat van immense overprikkeling. Alleen in de ochtend heb ik een helder uur, dus daar moeten we gebruik van maken vond ik! Ik heb mezelf bedacht wat kan ik nog wel, hoe kan ik alles wat ik weer “terugweet” (alle kennis van vroeger als therapeut, heb ik op één of andere manier weer terug moeten halen, zelfs koken, daarvoor heb ik wekenlang naar 24 kitchen zitten te kijken haha) gaan gebruiken voor mezelf en anderen? Schrijven en schilderen dus! Maar zelfs schrijven kon ik niet meer en zeker na 2014 niet meer, zo slecht functioneerden mijn hersenen! En schilderen tja heel vroeger kon ik wel wat, maar dat was 30 jaar geleden! Maar schrijven en schilderen waren de oplossing, dit kon ik thuis doen, hoefde ik niet al die prikkels van buiten te ondergaan, kan ik doen wanneer ik mezelf helder voel en een stukje focus heb en wat maakt het uit als ik dat maar een uur per dag kan? Ondanks het feit dat ik in 1997 een boek heb geschreven en zelfs in zes weken tijd, had ik nul komma nul het idee of gevoel dat ik dit nog zou kunnen en schilderen mijn hemel dat was helemaal een long shot!

Tekenen en schilderen

Vorig jaar in juli ben ik begonnen met tekenen, gewoon thuis met een dik boek, grondbeginselen voor het tekenen en wow zeg ik bakte er niets van. Een rondje werd echt geen rondje en een vierkant werd al helemaal niets. Ik merkte dat ik totaal geen ruimte meer kon inschatten en vormen kon geven aan dingen. Mijn hersenen zagen het gewoon niet meer, en ik raakte super tureluurs van al die lijnen, zwaar overprikkeld en huilen maar weer (dat kun je gewoon niet tegenhouden, gek genoeg) Maar ik ben doorgegaan (gelukkig ben ik een stier) en doorgegaan. Ergens in december klikte er iets in mijn hoofd en verdorie, ik kon de mooiste dingen weer tekenen, het was alsof mijn hersenen een nieuwe verbinding hadden gemaakt! ik kreeg zo de moed dat ik in maart dit jaar op schilderles ben gegaan. Nu denk je prima leuk, maar je moet begrijpen dat dit een hele happening is voor mij want, les is in de avond en in de avond ben ik in de meest overprikkelende status en ik mijd mensen om mij heen als de ziekte, is zo overprikkelend! Maar als je les neemt dan zit je dus in gezelschap…… Toch maar na veel wikken en wegen gegaan….. Dat heb ik geweten!! Na de eerste les kon ik drie dagen mijn donkere slaapkamer niet uit, ging ik kapot van de pijnen in mijn spieren en alle gewrichten, maar ik wilde pertinent mijn isolatie opheffen van de laatste 8 jaar dus kom op Clara doen!! Ook door het grote begrip van de juffen van Rood Art, geweldige mensen zijn het, kon ik langzamerhand wennen aan de drukte en ging ik in meditatie tijdens het schilderen, gewoon alles zo veel mogelijk buiten sluiten….. en vooral zittend schilderen om mijn spieren en nek rustig te houden. Ter voorbereiding op zo’n avondje van 2 en een half uur schilderen kom ik dus die dag amper mijn kamer uit, loop ik de hele dag met oordoppen in rond, om mezelf maar zo helder mogelijk te houden voor dat ene moment zodat ik kan pieken. Maar joh, wow wat geweldig om weer wat buiten huis te doen en wat geweldig om te merken dat je verdorie echt talent hebt, iets waar je echt iets mee kan! Dus helemaal happy en ik blijk dus vooral een intuïtief schilder te zijn, maar goed dat is wel logisch denk ik ;)

Schrijven

Zo heb ik ondanks alles ook besloten dat ik weer wil leren schrijven en op een dag in juni dit jaar dacht ik kom, zoek een opleiding en geef je op! Een met zoveel mogelijk thuisstudie en zie daar ik vond hem bij de Schrijversacademie! Per module twee gemeenschappelijk studiebijeenkomsten van drie uur en gelukkig in de ochtend en niet een hele dag, was direct onmogelijk geweest!! Jippiee Gisteren heb ik de eerste module afgesloten en heb nog twee jaar te gaan. Doel was om weer de klik in mijn hersenen te maken zodat ik weer kon schrijven en volgens mij is dit gelukt en krijg ik langzamerhand weer de feeling met woorden en zinnen en constructies en vloeien ze weer uit mijn hoofd vandaan. Wat een heerlijk gevoel is dit. Dus ik kan weer bloggen!! Mensen motiveren, mensen bewust maken! WOW wat heerlijk!

Leven na ongeval

Hoe ziet mijn leven er eigenlijk uit na mijn ongeval? Ik leef geïsoleerd dat vooral! Alles om die intens vermoeiende staat van overprikkeling van de dag zo lang mogelijk uit te stellen, dan raak ik de regie kwijt, dan raak ik mezelf kwijt. Ik moet op dit moment nog in veel dingen begeleid worden, verzorgd worden. Telefoneren is een hel, kan ik simpelweg niet, zeker niet als ik dingen moet reproduceren of niet mezelf kan zijn, in die zin dat mensen weten dat ik in 1 klap doodvermoeid en overprikkelt kan raken, dus ik communiceer vooral append. Autorijden, zo nu en dan een heel klein stukje, 7 jaar niet kunnen doen. Je snapt vanwege de vele prikkels die je al rijdend ervaart. Als ik al rij dan zit er steevast iemand naast me, ik kan zomaar stilvallen en weet dan echt niet meer wat ik moet doen en hoe ik het moet doen! Dus ja rijden, zeldzaam en met gevaar voor eigen leven zeg maar als ik het zou doen. Lopen kan ik nu wel, godzijdank, alhoewel nog steeds beperkt, er zijn veel problemen en ontstekingen vooral in mijn enkel te vinden sinds het ongeval, beklemde zenuwen, schuivende gewrichtsdeeltjes etc.

Bella van Dalen

Maar ik loop er nu voor bij de orthopeed Bella van Dalen bij de Bergmans Kliniek in Naarden en die vrouw die gaat net zo lang door met zoeken totdat ze exact datgene vindt waar ze je dan ook mee kan helpen. Bij vier andere orthopeden gewoon weggestuurd hoor, er was niets te vinden natuurlijk allemaal verzinsel van mijn persoon. Ik kan zo slecht tegen die artsen met oogkleppen op en die er maar vanuit gaan dat je als mens alles verzint en in hemelsnaam waarvoor?? Maar goed volgens Bella is er heel veel te vinden wat niet goed is in die enkel als je maar goed kijkt! Leve de privéklinieken, ik ga nooit meer naar een normale arts!! Zou die enkel te fixen zijn kan ik weer een grote stap vooruit maken.

Pijn en zenuwletsel

Ik heb hoofdhuidzenuwletsel al direct vanaf het ongeval. Iedere dag brandden er 24/7 5 grote plekken op mijn hoofdhuid alsof ze Cubaanse sigaren daar permanent op uitdrukken. Pijn wen je aan hoor, alleen het probleem is er gaat heel veel energie van mij naartoe iedere dag weer om het aan te kunnen, waardoor ik weer sneller overprikkel. Pijn is helaas ook erg overprikkelend. Verder kan ik door mijn tekort in immuunsysteem zomaar overal infecties krijgen, vaak in mijn organen maar meestal in mijn spieren. Heb ik dat dan moet ik als een oude vrouw van de bank afgeholpen worden, kan ik mijn eigen billen amper afvegen, of mijn haren wassen what so ever…. Ik maak ook sinds mijn ongeval in een ijltempo nierstenen aan, niemand snapt waarom, ook mijn galblaas moest er uit ontstoken en vol met galstenen. Daar heb ik ook veel problemen mee, met die rotkolieken en de vreselijke infecties die daarvan komen. Vorig jaar lag ik 9 maal in het ziekenhuis met een zware infectie waarvan twee een sepsis. Het probleem is dat ik in mijn overprikkelnde staat niet alert genoeg ben in het waarnemen van de ernst van de situatie, dus ik heb altijd begeleiding en toezicht om mij heen nodig die voor mij alarmeren. Of met mij als een gek naar de EHBO rijden. Koliekpijn is heftig maar overstemd vaak het branden op mijn hoofd niet, dus loop ik vaak al dagen met een opgeblazen nier rond zonder dat ik dat echt signaleer, lekker gevaarlijk ook! Tien maanden na mijn ongeval zijn er vijf ribben weggehaald, en de xyphoid (het puntige deel van het borstbeen) ik had vele kraakbeenbreuken rondom mijn borstbeen en de hele dag was ik die breuken aan het rechtklikken, echt ongehoord, maar goed gek genoeg heb ik nog steeds veel ligpijn van die borstkas en lig ik met een dikke knuffelkussen anders kan ik nog niet op mijn zij liggen. Verder ja mijn nek en schouder dat is ook nog niet veel soeps, veel bewegingspijn en belemmering maar goed, we gaan gewoon door. Hoofdpijnen bij overbelasting en bij overprikkeling in de avond veel gevoelens van onbestemde onveiligheid en angsten die zomaar over mij heen rollen.

PTSS

Ik heb dus sinds het ongeval PTSS. Nu bestaat dat volgens dr. Francis Coucke niet en ik geloof die man. Door het uitvallen van de hypofyse maak je niet genoeg cortisol aan, fysische stressverwerking heb je dan niet automatisch zoals iedereen. In de ochtend mag je tweemaal een dosis cortisol nemen en dan heb ik die onbestemde gevoelens totaal niet, in de avond mag je geen cortisol nemen en dan merk je dus aan alle kanten dat je een normaal gebrek aan dit hormoon hebt. Mijn zogenaamde PTSS is dus in de avond aanwezig. Apart he hoe een lichaam en geest samen werkt. Maar goed ook daar schrijf ik al in 1997 in mijn boek over, dus welbekend voor mij en daar dealen we dan ook mee. Verder de hele dag pillen slikken, inspuitingen die ik honderdmaal per dag vergeet en waar ik op gewezen moet worden, telkens weer en tweemaal per week aan een infuus met gammaglobulinen, vandaag ook weer gezellig! Mijn hersenen zullen nooit meer herstellen wat ik ook maar doe, ik loop vaak de hele dag met een zwaar zoemend hoofd rond, ik heb geleerd dat mijn hersenen dan overuren maken om de prikkels te verwerken, maar ze altijd immense achterstand hebben. Heel vaak weet ik nieuwe dingen niet meer die in mijn leven plaatsvinden.

Geheugenproblemen

Dus bijvoorbeeld zelfs zulke immense belangrijke beslissingen dat ik mezelf aan had gemeld op de schrijversacademie, kan ik de volgende dag of nog erger na tien minuten al, dus helemaal kwijt zijn, die informatie bestaat niet meer totdat het door veel repeterend gedrag inslijt. En zo gaat dat met alle nieuwe informatie in mijn leven. Truc is alles opschrijven als je dat weer niet vergeet of vergeet dat je het überhaupt hebt opgeschreven, dus dat werkte niet helemaal. Nu is mijn geheugen mijn laptop, ik laat dan net zolang de website van de schrijversacademie openstaan dat ik die iedere dag als tab zie en dan weet ik het weer Oh JA Nice!!! En ieder belangrijk feit maak ik een word document wat dan open blijft staan. En zo start ik iedere dag, lopend naar mijn laptop, mijn leven en geheugen weer terughalen, maar ook dat went!

Nare gebeurtenissen

Daarnaast ben ik in het gevecht met mijn kilo’s, dit jaar gaat dit wat minder makkelijk, maar goed er is in november vorig jaar veel gebeurd.Mijn relatie beëindigde doordat er amoureuze toestanden met mijn buurvrouw hadden plaatsgevonden om vervolgens er nog geen drie weken geleden er achter te komen dat dezelfde man mij ook besodemieterde met mijn huishoudster, waar hij dan nu een relatie mee heeft, sinds dat hij op de PAAZ terecht kwam na zijn zelfmoordpoging in november vorig jaar. Dit na het moment dat ik achter alle toestanden met mijn buurvrouw en ook vriendin achter kwam pffff. Mijn ex heeft gek genoeg het afgelopen half jaar er alles aan gedaan om onze relatie te herstellen, hij wilde alleen maar gelukkig met mij worden en ondertussen bleek hij gewoon een relatie te hebben met mijn huishoudster die plotseling in December haar taak bij mij neerlegde. Ik vond het al zo verdomd vreemd dat twee dagen na zijn zelfmoordpoging op de PAAZ daar ineens op bezoek kwam en zij allebei zich geen enkele houding wist te geven. Twee dagen daarvoor had ze meegehuild met mijn verdriet over de affaire van hem en zijn poging tot zelfmoord, dus wie bedenkt zich dat dan…….Ik niet stom genoeg!

Ketogene Lifestyle

Maar goed 22 kilo tot nu is eraf en dit door een Ketogene Lifestyle waar ik iets mee wil gaan doen, samen met mijn dochter. Als ik met al die hormonen dat gewicht kwijt raak dan kan iedereen daarmee gewicht kwijtraken. Ik wil daar een website voor gaan openen om mensen te helpen, gewicht te verliezen maar vooral gezond te worden door deze lifestyle.

Onrecht in Nederland

Ook ga ik met mijn oud compagnon een website openen Onrecht in Nederland, dat gaat over van alles wat een mens onrechtmatig te verduren krijgt hier in Nederland, ik heb genoeg te vertellen dacht ik zo!

Toekomstplannen

Schrijven, schilderen en koken dat zijn dus de plannen voor de toekomst. Vanuit huis precies op de momenten dat ik het kan. Vooral weer mijn spiritualiteit weer induiken, mensen bewust maken en transformeren, schijnt volgens de meest perfecte spirituele Astrologe die ik ken ,Marianne Cranston, mijn opperste doel te zijn. Ze had zonder enige info mij verteld dat ik twee zeer bijzondere hoog ontwikkelde talenten had, namelijk schrijven en schilderen, waar ik mee de mensheid kon bereiken en beroeren, haha zo zie je maar weer. Volgens mij heb ik mijn pad weer gevonden!! Be safe, be loved, be humble and be human!!

Lieve groet! Clara

Vind ik leuk!

Wil je op het artikel reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>