Over Clara Ruizendaal

Clara Ruizendaal was vanaf de begin jaren ’90 de pionier in het holisme. In haar instituut behandelde ze met haar therapeuten 400 cliënten per week met haar eigen ontwikkelde methode. Ze behandelde de klachten van haar cliënten op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Ze werkte destijds ook al als een van de eersten op grote schaal met voeding en supplementen en gelooft dat goede voeding de absolute grondslag is voor een gezond lichaam en gezonde geest.

Op TV

Met haar behandeling had ze dermate veel succes dat zij verschillende keren op TV werd uitgenodigd en allerlei bladen over haar schreven. De grote landelijke doorbraak was de uitzending van Barend en Witteman in 1998, haar instituut had vanaf dat moment landelijke bekendheid, maar ook cliënten uit Europa wisten de weg naar het instituut te vinden.

Boek "Eigen-wijsheid"

In 1997 bracht ze haar eerste boek uit “Eigen-Wijsheid”, biografisch geschreven maar uitgebreid vermengd met haar visie over het holisme, voeding en spiritualiteit. Vele mensen hebben het boek in één adem uitgelezen en vonden het een echte eye-opener. In 1997 schreef zij al over intoleranties voor voeding en de effecten op de gezondheid, huilbaby’s, hoog-sensitieve kinderen, het slechte van suiker, E-nummers, snelle koolhydraten en hun effecten op de hormonen en het ontstaan van candida hypoglykemie, insulineresistentie en diabetes. Ook behandelde zij succesvol huilbaby’s en kinderen met eczeem en ADHD vaak gepaard met vele faalangsten.

Clara Ruizendaal instituut

In haar instituut (Clara Ruizendaal instituut) werd je unieke dieet inclusief de vitamine- en aminozurenstatus uit het bloed en de urine getest. Destijds was dit voor 90 procent van de Nederlandse bevolking vernieuwend, zeker als je naar aanleiding van een persoonlijk dieet dan ook nog eens 10 verschillende supplementen moest bijslikken. Clara Ruizendaal was haar tijd ver vooruit: de gezondheiddiëten die tenminste vrij van suiker, snelle koolhydraten, gluten en melkproducten waren, hadden heel veel succes. Haar cliënten vielen af in gewicht en waren verlost van de vele kleine klachten waar weinig arts raad mee wist. Ze is om haar vernieuwende denken vaak verketterd, vooral over de aantallen suppleties die werden voorgeschreven, wat gelukkig nu in de alternatieve praktijk zo normaal geworden is.

Transformatie- en Innerchild-deskundige

Een aanvullende specialisatie van Clara Ruizendaal is het ontwikkelen van bewustzijn in het algemeen en het vergroten van spiritualiteit om zodoende de mens een veel grotere kwaliteit van leven via inzichtelijkheid te kunnen geven. In haar behandelingen werden standaard coachingsessies opgenomen waar zij samen met haar cliënten de emotionele/karmatische reden van ziekte onderzocht naast de fysieke oorzaak. Door haar jarenlange ervaring hierin is zij ook een Transformatie- en Innerchild-deskundige geworden.

Revalideren

In 2008 kreeg zij een ernstig auto-ongeval, waar ze tot op dit moment van aan het revalideren is om enigszins weer te kunnen gaan zijn wie ze ooit was. Schrijven heeft inmiddels een niveau bereikt waardoor het nu als een eerste uitlaatklep kan dienen. Om die reden heeft zij gekozen voor een blogsite. De website is non-commercieel en bedoeld om alle kennis die zij in alle jaren holistisch-alternatieve gezondheidzorg en bewustzijnsontwikkeling heeft opgedaan, te delen met het publiek. Hiermee hoopt ze de lezer te inspireren om bewust en gezond te willen zijn.